Zweeds elftal geniet van verblijf in de regio

Gepubliceerd: 20-07-2017 11:07. Bijgewerkt: 20-07-2017 11:54

Het Zweedse dameselftal geniet van het verblijf in de regio. Het team overnacht in Duiven en traint op de velden van sportpark Hengelder in Zevenaar.


"We vinden het hotel erg goed", aldus verdediger Nilla Fischer. "Het veld is ook erg goed en niet ver van het hotel, dus het pakt allemaal goed voor ons uit." Ze is zeer te spreken over de accomodatie in Zevenaar. "We vinden het een erg goed veld, dus de trainingen gaan geweldig." Als team wil Fischer voor de prijzen gaan en minimaal een medaille pakken. "We moeten op ons beste niveau spelen om dat te kunnen bereiken, maar dat is wel ons doel."

Volgens scout Jörgen Pettersson is dat mogelijk. "In potentie kan dit team de top drie bereiken. En dan moet je een beetje geluk hebben, met blessures, kaarten en de wedstrijden an sich. Maar dit team kan grote hoogtes bereiken." Het is mogelijk dat het Zweedse elftal in de kwartfinale de Oranjeleeuwinnen tegenkomen. Fischer kijkt er naar uit: "Het zou fantastisch zijn als we tegen ze spelen, met al het publiek in een vol stadion." Pettersson had het liever anders gezien: "Ik was ze liever in de finale tegengekomen, maar mochten we ze treffen, wordt het sowieso een goede wedstrijd."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)