Zwarte Cross

Filteren op datum:         

Achterhoekse festivals worden duurzamer

Gepubliceerd op: 19-10-2019 12:55

De Zwarte Cross en Mañana Mañana gaan de komende jaren meer inzetten op duurzaamheid en worden vanaf 2025 een kringloopfestival. Afgelopen vrijdag zette de organisatie van beide festivals een handtekening onder de 'Green Deal Circular Festivals'.

Tante Rikie stopt als directrice Zwarte Cross

Gepubliceerd op: 03-09-2019 16:26

De komende Zwarte Cross wordt de laatste met Tante Rikie als festivaldirectrice. Op de laatste editie van het zeventigjarige boegbeeld, met als thema ‘Jullie kunnen het!’, wordt ze op spectaculaire wijze uitgezwaaid.

Misstanden op 23e editie van Zwarte Cross

Gepubliceerd op: 27-08-2019 11:43

De Zwarte Cross is op de afgelopen editie geconfronteerd met onder meer ongewenste intimiteiten, homofobe en racistische uitingen en wildplassen. De festivalorganisatie heeft een statement geschreven waarbij wordt aangegeven dat bezoekers die zich hier schuldig aan maken niet op het festival thuishoren.

Poepbacterie ruim aanwezig op Zwarte Cross

Gepubliceerd op: 15-08-2019 15:01

Uit een onderzoek dat door de Universiteit Utrecht (UU) is uitgevoerd op de Zwarte Cross blijkt dat driekwart van de onderzochte festivalgangers poepbacteriën op hun handen draagt. De onderzoekers raden aan om ontsmettingsmiddel mee te nemen bij een festivalbezoek.

Rijksmuseum stimuleert creativiteit op Zwarte Cross

Gepubliceerd op: 26-07-2019 10:44

Bezoekers van de Zwarte Cross konden afgelopen weekend in een pop-up paviljoen van het Rijksmuseum meer te weten komen over de kunsten van Rembrandt. In het kader van Rembrandt 350 jaar werden de bezoekers uitgedaagd om een zelfportret te schilderen. Op deze manier probeerde het museum en het festival samen op een actieve manier de kunsten naar het publiek te brengen, en het publiek te motiveren om creatief bezig te zijn.

Terugblik Zwarte Cross 2019 in drie minuten

Gepubliceerd op: 25-07-2019 19:00

Exact een week geleden barstte de Zwarte Cross 2019 los. Het zonovergoten uitverkochte festival in Lichtenvoorde bruiste als vanouds. Kijk mee naar de Zwarte Cross in drie minuten!

Zwarte Cross-spullen op het gemeentehuis

Gepubliceerd op: 23-07-2019 17:05

Het gemeentehuis in Lichtenvoorde ligt vol met honderden gevonden voorwerpen van festival de Zwarte Cross. Waar voorheen nog wel eens vreemde objecten hun weg richting het gemeentehuis vonden, bleef het dit jaar voornamelijk bij pasjes, zonnebrillen en sleutels.

Zwarte Cross voelt als editie van uitersten

Gepubliceerd op: 22-07-2019 13:27

De uitverkochte editie van de Zwarte Cross kende veel hoogtepunten, maar ook een groot dieptepunt met het overlijden van een 18-jarige campingbezoeker uit Vragender. De organisatie kijkt dan ook met dubbele gevoelens terug op de editie.

Rel rond bebording op de Zwarte Cross

Gepubliceerd op: 22-07-2019 10:53

De Zwarte Cross heeft gereageerd op de rel die is ontstaan over een satirisch bedoeld bord en een zeil op het festivalterrein. Zo maakte onder meer rap-artiest Sevn Alias zich boos over de in zijn ogen 'schandalige' uitingen, waarna de organisatie besloot het bord en zeil te verwijderen.

Traditionele alcoholcontrole na Zwarte Cross

Gepubliceerd op: 22-07-2019 10:31

Bij café De Domme Aanleg aan de Hamelandroute bij Aalten vindt maandag de traditionele alcoholcontrole na de Zwarte Cross plaats. Zo’n veertig agenten controleren of automobilisten niet met teveel restalcohol in hun bloed achter het stuur zijn gestapt.

Meer nieuws
Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)