Zwarte Cross wint opnieuw Beste Sfeer-award

Gepubliceerd: 27-09-2017 11:09. Bijgewerkt: 27-09-2017 12:05

De Zwarte Cross is volgens Festileaks opnieuw het sfeervolste festival van Europa. Het festival in Lichtenvoorde won woensdag de publieksprijs voor beste sfeer ten koste van 38 andere festivals.

"Op Zwarte Cross maakt het niet uit waar je vandaan komt of wie je bent. Zelfs niet of je wel of niet van motoren houdt. En dát maakt het festival in uniek in zijn soort," valt in het rapport van Festileaks te lezen. Mede om die reden werd de sfeer beloond met het cijfer 9,0. Dat is wel iets lager dan de 9,7 van vorig jaar. Vorig jaar won Zwarte Cross namelijk ook al de award en troefde destijds onder meer Lowlands, Sziget en Rock am Ring af. Dit jaar stonden Glastonbury, Dauwpop, Down the Rabbit Hole en Liquicity in de top vijf.

De Festileaks Festival Awards komen tot stand door middel van een bezoekersenquete die Festileaks afgelopen zomer heeft afgenomen op 39 festivals in heel Europa. Bezoekers moesten in de enquete verschillende facetten van een festival beoordelen. Op basis van de resultaten reikt Festileaks awards uit in verschillende categoriën.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)