Zwarte Cross wint nieuwe Festileaks-award

Gepubliceerd: 25-09-2018 13:09. Bijgewerkt: 25-09-2018 14:41

De Zwarte Cross heeft de award voor ‘Beste Randprogramma’ van Festileaks gewonnen. Het festival uit Lichtenvoorde kreeg een 9,2 voor de prijs in de categorie die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt.

“Het is een toffe bekroning op een, mede dankzij de bezoekers, super geslaagde editie”, aldus Lotte Post van de Feestfabriek. “Uiteraard zijn we blij met de positieve uitkomst, vooral omdat het een publieksprijs betreft.” Wat Festileaks met ‘Beste Randprogramma’ bedoelt is bij de organisatie echter niet helemaal duidelijk. “Want bij de Zwarte Cross is het hele programma even belangrijk. Daarom hebben we zelf met een knipoog over deze prijs gecommuniceerd op onze social media kanalen”, stelt Post. In de categorie ‘Beste Sfeer’ was festival ‘Down The Rabbit Hole’ met een 9,2 de winnaar. Dat betekent dat de Zwarte Cross na twee jaar op rij te winnen dit jaar met een 9,1 naast deze award grijpt, maar daar is het niet treurig om. “Het is geen ramp als je tweede wordt met slechts 0,1 verschil ten opzichte de nummer één”, aldus Post.

Het laagste cijfer kreeg het festival dit jaar voor de line-up, namelijk een 6,7. Volgens Post komen de bezoekers hier ook niet speciaal voor. “De combinatie van wat we doen maakt het zo uniek. Onze bezoekers ervaren dat ook zo. Ze zijn niet perse line-up mensen, ze komen niet speciaal voor een band, ze komen voor de totaalbeleving.” Ondanks de over het algemeen hoge cijfers, ziet Post nog altijd verbeterpunten. "De grootste uitdaging zit hem er voor ons in dat we elk jaar opnieuw willen verrassen en origineel uit de hoek willen komen. Dus qua creativiteit de touwtjes niet laten vieren en bezoekers met een glimlach over het terrein zien gaan omdat ze verwonderd zijn over alle gekkigheid en het geheel als tof ervaren, dat is belangrijk."

Alle video's van Zwarte Cross 2018 op een rij!

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)