Zwarte Cross wint Award voor beste sfeer

Gepubliceerd: 26-09-2016 10:09. Bijgewerkt: 26-09-2016 17:48

De Zwarte Cross is het meest sfeervolle festival van Europa. Tot die conclusie komt Festileaks na een uitgebreide test op tientallen festivals. De Zwarte Cross troeft met het winnen van deze Festival Award onder meer Rock Am Ring, Lowlands en Sziget af.


"Een terechte winnaar van de Festileaks Award in de categorie ‘sfeer’", zo laat organisator Festileaks weten over het festival in Lichtenvoorde. "We schreven afgelopen zomer weer Festivalrapporten van tientallen festivals kriskras door Europa. Op ieder festival vroegen we 100 festivalgangers een cijfer te geven over hun festivalbeleving." De Zwarte Cross kwam met een 9.7 als eindcijfer uit de bus als festival met de beste sfeer.

"Hier kom je niet voor de alcoholvrije cocktails en veganistische eettentjes, maar voor de traditionele bierdouche en Hollandse gezelligheid", aldus Festileaks. "De bezoekers komen van heinde en verre om er met zijn allen één groot feestje van te maken. De oprechte glimlach van je festivalbuur in de ochtend doet je meteen vergeten dat hij je de hele nacht wakker heeft gehouden."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)