Zwarte Cross voelt als editie van uitersten

Gepubliceerd: 22-07-2019 13:07.

De uitverkochte editie van de Zwarte Cross kende veel hoogtepunten, maar ook een groot dieptepunt met het overlijden van een 18-jarige campingbezoeker uit Vragender. De organisatie kijkt dan ook met dubbele gevoelens terug op de editie.


“We hebben het nare voorval gehad op de camping, maar ook de euforie bij de dartwedstrijd van Barney tegen Van Gerwen”, zo schetst Hendrik Jan Lovink van de organisatie de tweedeling. “Naast dat voorval liep het prima, maar het blijft natuurlijk een domper op het totaal.” Lovink roemt het publiek van de cross dat volgens hem veel respect toonde bij het eerbetoon voor de overleden campingbezoeker. De situatie raakte de organisatie enorm: “Het is gewoon heel naar. Je wilt als Zwarte Cross altijd positiviteit uitstralen, dan hoort dit er niet bij. Maar je hebt er mee te dealen en ik denk dat we dat goed gedaan hebben. Meer kun je niet doen.”

In het kader van het thema 'Niets is onmogelijk' werd dit jaar in de Megatent gedart tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Lovink genoot, tot zijn eigen verbazing, enorm van de wedstrijd. “Ik heb niks met darts en ik dacht dat het heel saai zou worden, maar ik was verbijsterd hoe het publiek tekeer ging.” Hij geeft aan dat het thema van dit jaar vooral een mindset is voor de organisatie om in de toekomst dit concept weer toe te passen: “We proberen qua uitstraling en programma vernieuwend te blijven”, geeft Lovink aan. “Dit was een voltreffer.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)