Zwarte Cross start inschrijving voor 2017

Gepubliceerd: 05-11-2016 16:11. Bijgewerkt: 05-11-2016 17:54

Het liep zaterdag storm tijdens de inschrijving voor de Zwarte Cross. Binnen honderd seconden na opening was de inschrijving voor de meeste klassen alweer vol.


"De meeste klassen zitten gewoon binnen een minuut vol", aldus Hendrik Jan Lovink van de Feestfabriek. Met 1 minuut en veertig seconden hadden kandidaten bij de Wegraceklasse het langst de tijd om zich op te geven. "Dat is wel bizar", vindt Lovink. "De animo is echt gigantisch." Burgemeester Annette Bronsvoort keek haar ogen uit tijdens de inschrijving. "De energie spat er hier van af”, aldus Bronsvoort vanuit het kantoor van de Feestfabriek. Zelf heeft ze geen favoriete klasse: "Ik vind het mooi als het hard gaat, maar ook als het wat minder hard gaat. Laat wat mij betreft het evenement maar komen."

Naast de ludieke wagens, is er dit jaar plaats voor een professionele cross in Lichtenvoorde. "We hadden altijd al de superklasse waarbij we probeerden goede crossers aan de start te krijgen", vertelt Lovink. "Maar nu hebben we een samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV)." De finalewedstrijd van de Dutch Masters of Motocross wordt verreden in Lichtenvoorde. "Het is voor ons echt een upgrade", vertelt algemeen directeur Patrice Assendelft van de KNMV. "We verwachten het grootste deel van de wereldtop aan de start. Die zijn gewend om voor veel mensen te rijden, maar zoveel als er bij de Zwarte Cross staan, is nergens."

De Zwarte Cross vindt komend jaar van 13 tot 16 juli plaats in Lichtenvoorde.


Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)