Zwarte Cross-spullen op het gemeentehuis

Gepubliceerd: 23-07-2019 17:07. Bijgewerkt: 24-07-2019 17:07

Het gemeentehuis in Lichtenvoorde ligt vol met honderden gevonden voorwerpen van festival de Zwarte Cross. Waar voorheen nog wel eens vreemde objecten hun weg richting het gemeentehuis vonden, bleef het dit jaar voornamelijk bij pasjes, zonnebrillen en sleutels.


“Het is altijd weer een verrassing wat er tussen zit”, aldus Simone van Eerd van de gemeente Oost Gelre. “We hebben dit jaar geen bijzondere of gekke voorwerpen gevonden, maar er zijn zeker medewerkers druk mee om te zorgen dat de spullen bij de juiste mensen terecht komen.” De komende drie maanden kunnen festivalbezoekers hun vermiste spullen, waaronder een grote hoeveelheid zonnebrillen, ophalen. Daarbij maakt Oost Gelre onder meer gebruik van het onlinesysteem iLost, waar een overzicht van alle gevonden spullen staat. Verloren rijbewijzen zijn niet bij de gemeente vinden, deze zijn doorgestuurd naar de RDW. Identiteitsbewijzen moesten door de gemeente worden vernietigd.

Festivalbezoekers die een fiets missen kunnen vrijdag terecht bij Hacron in Lievelde. Daar wordt een fietskijkdag georganiseerd om mensen te koppelen aan hun verloren ijzeren ros. Spullen die na drie maanden nog niet zijn opgehaald, zullen worden vernietigd.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)