Zwarte Cross populairder dan ooit

Gepubliceerd: 18-01-2016 17:01. Bijgewerkt: 18-01-2016 17:10

Ruim driekwart van de kaarten van de Zwarte Cross is in de voorverkoop al verkocht. De organisatie van het festival kan de groeiende populariteit echter niet verklaren.


"De formule is niet echt heel erg veranderd ofzo", aldus organisator Gijs Jolink. "Het blijft gewoon een toffe vibe van allemaal gekke dingen die je niet bij elkaar verwacht. Als je dan nu in een keer negentig procent van de kaarten verkocht hebt en anders heel weinig kan ik dat niet echt verklaren." De organisatie wil zelf ook niet meer bezoekers per dag op festival hebben. "Groei is niet ons doel. Dat is eigenlijk al sinds we in Lichtenvoorde zitten. 65.000 bezoekers per dag vinden we wel genoeg. Een keer moet je tevreden zijn."

De fans denken wel dat er nog rek in de Zwarte Cross zit. "Ik weet zeker dat als de Zwarte Cross groter wordt doordat mensen in de randstad inzicht krijgen hoe leuk het echt is, dan weet ik zeker dat er groei in zit", aldus Oscar Pelgrim, die al vanaf 1997 het festival bezoekt. "Met zijn allen moeten we het gezellig maken. En het is altijd gezellig. Of er nou tienduizend man staan of vijftigduizend man, als het feest maar goed is", zegt Patrick Wensing, die het festival bezoekt sinds het nog georganiseerd werd in Halle. Niet iedereen is het daarmee eens. Femke Harbers, al tien keer te vinden geweest op de Zwarte Cross: "Ik vind het nu al heel groot en het is soms al zoeken naar elkaar. Het hoeft niet heel veel groter."

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)