Zwarte Cross ondersteunt jonge sporters

Gepubliceerd: 11-07-2017 16:07. Bijgewerkt: 11-07-2017 16:46

De Zwarte Cross gaat zeven Achterhoekse jonge sporttalenten steunen in hun weg naar top. De zogeheten Zwarte Cross Talententuin gaat de atleten helpen hun naamsbekendheid te vergroten.


"We worden natuurlijk vaak gevraagd voor sponsoring", zegt organisator Hendrik Jan Lovink van de Zwarte Cross. "Maar daar is natuurlijk geen beginnen aan." Lovink wilde met zijn compagnon Gijs Jolink op een andere manier iets doen voor sporters. "Via ons netwerk en onze media willen we ze ondersteunen, zodat ze zelf meer bereik krijgen en dus meer sponsors kunnen werven."

Onder meer veldrijder Joris Nieuwenhuis uit Zelhem, BMX'er Monique van der Valk uit Neede en schaatser Casper de Gier uit Laag-Keppel worden bijgestaan door het festival. "Dat is best uniek natuurlijk, als Achterhoeker met zo’n groot Achterhoeks evenement", zegt Casper de Gier. "Ik kom van het skeeleren, dat is een kleine sport. Dan is het wel tof dat de sport ook zoveel aandacht krijgt."

Verder verloop
Wanneer de huidige talenten de begeleiding niet meer nodig hebben, omdat de top al bereikt is, hoopt de Zwarte Cross op nieuwe aanwinsten. "We blijven ze niet hun leven lang ondersteunen, maar dat is denk ik ook niet nodig", besluit Lovink.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)