Zwarte Cross moet wachten op coronavaccin

Gepubliceerd: 07-05-2020 11:05. Bijgewerkt: 07-05-2020 11:07

De Zwarte Cross kan volgend jaar enkel doorgaan als er tegen die tijd een vaccin voor het coronavirus is gevonden. Dat laat minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport donderdag weten in een Kamerbrief.

(Eind april gaf De Feestfabriek aan de editie een jaar te willen doorschuiven) 

"Voor de laatste stap, de massale evenementen met een landelijke uitstraling, kunnen we nog geen datum noemen", aldus De Jonge. "Dat kan eigenlijk pas weer als er een vaccin is en niemand weet hoe lang dat gaat duren." Daarbij trekt hij zelfs in twijfel of er volgende zomer wel evenementen, waaronder de Zwarte Cross, kunnen plaatsvinden. "We hopen natuurlijk snel, maar een jaar of langer is heel reëel." 21 april sprak premier Mark Rutte uit dat de evenementen in de zomer van 2020 geen doorgang konden vinden, waarna De Feestfabriek startte met de voorbereidingen om de editie van dit jaar volgend jaar te laten plaatsvinden.

Die editie staat met de mededeling van minister De Jonge wederom op losse schroeven. In de persconferentie van woensdagavond werden veel versoepelingen bekendgemaakt, maar werd ook aangegeven dat er voor grote evenementen nog geen duidelijkheid was. Algemeen directeur Ronnie Degen van De Feestfabriek liet 22 april weten nog niet te willen doemdenken over de editie van 2021. "Dat vind ik de glazen bol", aldus de algemeen directeur. "In het achterhoofd hou je overal rekening mee, maar zover moeten we niet vooruitkijken. We moeten positief blijven en ons vol focussen op 2021."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)