Zwarte Cross maakt nieuwe klassen bekend

Gepubliceerd: 05-10-2016 12:10. Bijgewerkt: 05-10-2016 12:03

De Zwarte Cross maakte woensdag twee nieuwe klassen bekend voor de aankomende editie van het festival. Crossliefhebbers kunnen zich in 2017 vergapen aan de Powertoysklasse en de Holi Colour Race.


"Bij de Powertoysklasse moet je denken aan alles wat je als kind leuk vond om mee rond te crossen, alleen dan volgens het protocol van Tante Rikie, dus met iets meer pk's", aldus Dinand Garritsen van de Feestfabriek. "Denk aan trapskelters, driewielertjes, het maakt niet uit." De Holi Colour Race zorgt voor een kleurtje op de gezichten van de kijkers. "Het is geïnspireerd op het Holi Colour festival in India. Mensen zullen dat wel kennen van het gooien met de kleuren. Daarbij denken wij aan grote voertuigen, zoals vrachtwagens en shovels, die ons publiek in Lichtenvoorde van een vrolijk kleurtje voorzien."

Het toevoegen van twee nieuwe klassen betekent ook het schrappen van twee oude. "Helaas wel", vervolgt Garritsen. "We hebben natuurlijk maar beperkte ruimte in het wedstrijdschema. De Heels on Wheels-klasse en de Apartigheidsklasse komen te vervallen. We denken dat we moeten blijven vernieuwen om het niet alleen voor de deelnemers maar ook de bezoekers interessant te houden." Dat heeft volgens Garritsen niets te maken met een geslachtskwestie. "We zijn ondertussen zo'n geëmancipeerde maatschappij dat de dames ook prima in andere klassen mee kunnen doen."

Inschrijven
De inschrijving voor de cross begint op 5 november. Afgelopen jaren waren alle plaatsbewijzen vliegensvlug gereserveerd. "Het is elk jaar weer afwachten hoe snel het zal gaan. Elk jaar denken we dat het niet sneller kan, vorig jaar was het acht minuten. Het ligt aan onze server, hoe snel die het aankan. We laten ons verrassen", aldus Garritsen.

Volgend jaar wordt de finale van de Dutch Masters of Motorcross verreden op het parcours in Lichtenvoorde. "Dat zal ook de bezoekers aanspreken, de echte motorcrossliefhebbers. In deze samenwerking met de KNMV denken we het hele evenement op sportniveau naar een hoger level te tillen. Dus alleen maar plus."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)