Zwarte Cross lanceert eigen sneakermerk

Gepubliceerd: 26-03-2021 13:03. Bijgewerkt: 26-03-2021 14:41

De Feestfabriek, organisator van onder meer de Zwarte Cross, brengt in samenwerking met Kops Schoenen een eigen sneakermerk op de markt. De zogenaamde 'Zwarte Cross Sneakers' zijn vanaf vrijdag 9 april te bestellen en hebben een Achterhoeks tintje.

"We verwachten dat er veel animo zal zijn", laat De Feestfabriek weten in een persbericht. "De eerste editie met Zwarte Cross-polsbandjes design verschijnt in een beperkte oplage van vijfhonderd paar, we verwachten dat deze gelimiteerde batch snel uitverkocht zal zijn." Het design van de schoen is een collage van polsbandjes van de Zwarte Cross-edities van de afgelopen 25 jaar. De Achterhoekse uitdrukking 'Joa joa' prijkt op zowel de schoenen als de doos. "De sneakers worden gepresenteerd onder het motto: 'Nooit meer naast je schoenen lopen'", aldus de organisatie van het festival. De Feestfabriek ontwerpt en produceert de schoenen in samenwerking met Kops Schoenen, een bedrijf uit het Noord-Brabantse Schaijk.

Als de test met vijfhonderd schoenen goed verloopt komen er meer schoenen beschikbaar. De verkoop van schoenen is voor De Feestfabriek een manier om in coronatijd inkomsten te generen: "Nu er geen festivals zijn en als gevolg daarvan geen inkomsten, moest er wat anders verzonnen worden om de vaste lasten te kunnen voldoen en de veertig medewerkers aan het werk te houden."

Foto: De Feestfabriek

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)