Zwarte Cross lacht om controle van NVWA

Gepubliceerd: 23-09-2017 17:09. Bijgewerkt: 23-09-2017 18:53

Het rapport van een controleur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft voor lachende gezichten gezorgd bij de organisatie van de Zwarte Cross. De controleur constateerde verschillende overtredingen van de Tabaks- en rookwarenwet.

"Het was een gevoel tussen irritatie en vermaak in, toen wij dat relaas voor onze voeten kregen", zo laat woordvoerder Ilja Vaags van de Feestfabriek weten. De controleur beschrijft in zijn Relaas van Bevindingen hoe personen stonden te roken in de Undercover- en Megatent tijdens het festival, hoewel dit niet was toegestaan. "Wat de consequenties daarvan zijn, weet ik niet", zegt Vaags. "Maar de betutteling kent geen grenzen, dat was waar we als organisatie een beetje om moesten lachen."

Vaags laat weten dat de Zwarte Cross niet boven de wet staat. "We voelen ons daar zeker niet te goed voor", benadrukt de woordvoerder over naleving van de Tabaks- en rookwarenwet. "Maar dit is een manier om ironisch tegengas te geven tegen het betuttelende van bovenaf."

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)