Zwarte Cross in voorverkoop al uitverkocht

Gepubliceerd: 29-03-2018 13:03. Bijgewerkt: 29-03-2018 13:04

De Zwarte Cross is voor het eerst al in de voorverkoop uitverkocht. Na dat eerder de campingkaarten en dagkaarten voor zaterdag en zondag uitverkocht waren is donderdag ook de laatste dagkaart voor de vrijdag over de toonbank gegaan.


"Dat we nu vooraf al weten dat we 220.000 mensen gaan verwelkomen is nogal wat", Pieter Holkenborg van organisator De Feestfabriek trots. "Het is de 22ste editie en elk jaar sneuvelt er weer een ander record." Volgens Holkenborg gaat de organisatie daarvan niet naast hun schoenen lopen. "Soms denken mensen dat we daar wel aan gewend raken maar dat is zeker niet geval." Volgens hem is de Zwarte Cross in de loop der jaren ook veel bekender geworden. "Bezoekers hebben elkaar ge├źnthousiasmeerd", legt Holkenborg uit. "Dat is denk ik de mooiste manier om naar zo'n hoogtepunt toe te werken."

Door de uitverkoop is de druk van de ketel voor de organisatie en komen ze in een voor hen zeldzame luxepositie terecht. "Je hebt heel veel praktische voordelen", aldus Holkenborg. De organisatie kan nu vooraf al met een hoop zaken rekening houden. "In zo'n vroeg stadium is het helemaal fijn. Van inkoop, tot materialen, tot capaciteiten op de camping." En ook voor bezoekers zal het schelen, met name bij de entree. "We hebben ook wel eens tienduizend kaarten aan de dagkassa verkocht en dat is een hele operatie op zich", laat Holkenborg weten. "We kunnen eigenlijk gewoon een groot uitverkocht bord aan de weg zetten en iedereen kan lekker relaxt naar binnen."

De organisator laat weten dat nog niet alle artiesten bekend zijn gemaakt. Vooral op de zondag zijn er op het hoofdpodium nog wat gaten die gevuld moeten worden. Eerder werd al bekend dat onder meer Volbeat en Kaiser Chiefs zullen optreden in Lichtenvoorde.

Bekijk hier alle video's van de Zwarte Cross 2017.

Foto: REGIO8

Copyright ┬ę 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)