Zwarte avond voor De Graafschap bij Jong AZ

Gepubliceerd: 21-09-2020 20:09. Bijgewerkt: 21-09-2020 21:43

De Graafschap heeft maandagavond een zwarte avond beleefd op bezoek bij Jong AZ in Wijdewormer. De wedstrijd ging op zeer pijnlijke wijze met 7-3 verloren, maar een op het oog ernstige blessure van aanvoerder Ralf Seuntjens zorgt eveneens voor grote zorgen.


Jong AZ deklasseerde De Graafschap op het trainingscomplex. Mohamed Taabouni werd na dertien minuten spelen diepgestuurd en prikte de bal beheerst in de verre hoek binnen: 1-0. Een kleine tien minuten later werd het 2-0 toen Zakaria Aboukhlal een grote fout van Jordy Tutuarima afstrafte. Thijs Oosting, Hakon Evjen en wederom Taabouni liften de stand naar 5-0, voordat Ralf Seuntjens voor De Graafschap iets terugdeed: 5-1. De rampzalige eerste helft werd afgesloten door een op het oog ernstige blessure voor aanvoerder Seuntjens, die moest worden gewisseld.

Vier minuten na rust kwam De Graafschap terug tot 5-2, toen Elmo Lieftink een schot van Daryl van Mieghem doeltreffend van richting veranderde. In de 71e minuut tekende Tijani Reijners na afwachtend verdedigen voor de 6-2. Nadat Jong AZ-speler Evjen in de 75e minuut zijn tweede gele kaart kreeg, volgden enkele doelpuntrijke minuten. Van Mieghem schoot de 6-3 in de verre hoek binnen, maar even later was Aboukhlal alweer trefzeker voor Jong AZ: 7-3.

Nadat eerder FC Den Bosch en Roda JC in eigen huis werden verslagen, is dit de eerste nederlaag van het seizoen voor de Superboeren. De volgende wedstrijd voor De Graafschap is zondagmiddag in eigen huis tegen NEC Nijmegen.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)