Zware tweede tourweek voor Nieuwenhuis

Gepubliceerd: 12-07-2021 13:07. Bijgewerkt: 12-07-2021 13:25

Wielrenner Joris Nieuwenhuis kijkt terug op een zware tweede week in de Tour de France. Vooral de hitte en een zware valpartij, waarbij de hele ploeg van Team DSM betrokken was, hebben er bij de Zelhemmer in gehakt.

"Ik had even een paar moeilijke dagen de afgelopen week", vertelt Nieuwenhuis tijdens de rustdag vanuit Andorra. "Nu gaat het wel weer goed." De tweede week van de Tour bestond uit veel etappes met zware beklimmingen. "Wat het lastig maakte voor mij is dat het echt heel warm was de hele dag. Daar heb ik gewoon heel veel moeite mee, dat heeft er echt ingehakt", aldus de Achterhoeker. Eerder keek hij al vooruit op de etappe waarin de Mont Ventoux twee keer beklommen moest worden. "Dat was heel pittig, daar heb ik echt afgezien", kijkt Nieuwenhuis terug op zijn eerste beklimmingen van 'de Kale Berg'. "Daar heb ik echt alles moeten geven om binnen de tijd binnen te komen."

De gehele ploeg van Nieuwhuis was vrijdag betrokken bij een zware valpartij. "Toen het gebeurde dacht ik wel even dat het klaar was met de Tour. We vlogen echt de greppel in, we hadden geluk dat het daar best wel dicht begroeid was", blikt de Zelhemmer terug. "Ik herinner me nog dat ik moest remmen en dat het remmen eigenlijk geen nut had, omdat er heel veel gravel op de grond lag. Voor ik het wist lag ik vijf meter beneden." Waar teamgenoot Søren Kragh Andersen de Tour moest verlaten, bleef de schade bij Nieuwenhuis beperkt: "Op veel schrammen na is het meegevallen met mij en kon ik gewoon door."

Kansen in laatste week
In de laatste tourweek hoopt Nieuwenhuis op mooie uitslagen voor zijn team. "We hopen met Mark Donovan nog een paar mooie resultaten neer te zetten in de wat zwaardere klimetappes", vertelt de wielrenner. "En dan komt er nog een sprintetappe, daar hopen we met Cees en de hele trein een mooi resultaat neer te zetten." De laatste week lijkt volgens de coureur minder zwaar te zijn en ook de temperaturen gaan naar beneden, wat er voor zorgt dat Nieuwenhuis meer vertrouwen heeft in het halen van Parijs: "We gaan er gewoon voor."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)