Zwak De Graafschap verslaat Jong PSV

Gepubliceerd: 23-10-2020 23:10. Bijgewerkt: 24-10-2020 0:07

De Graafschap is er op de valreep in geslaagd om op een lege De Vijverberg te winnen van Jong PSV. Aanvoerder Ralf Seuntjens kroonde zich met twee doelpunten tot matchwinner, met de winnende (2-1) in de slotminuut.


De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de onlangs overleden vrijwilliger Herman Vermeer. De eerste serieuze kans van de wedstrijd deed zich na een kwartier voor, toen Robin Schoonbrood de vuisten trof van De Graafschap-doelman Rody de Boer. De Graafschap speelde in een te laag tempo om tot echte mogelijkheden te komen. De defensie van de ploeg van Mike Snoei werd in de slotminuut voor rust na een slimme steekpass gekraakt, Dennis Vos faalde niet en schoot de 0-1 tegen de touwen. Ralf Seuntjens (strafschop, na overtreding op Hamdaoui) maakte er vrijwel direct 1-1 van.

Na rust was het spelbeeld niet anders. De Graafschap speelde wederom in een te laag tempo, oogde onrustig en speelde te geforceerd. Het kreeg ook nauwelijks gevaarlijke kansen. Daryl van Mieghem (schot over) en Mohamed Hamdaoui (vrije trap naast) waren nog kansrijk. Snoei bracht onder meer Joey Konings en Giannis Mystakidis, maar merkte dat zijn ploeg ondermaats bleef presteren. In de blessuretijd zorgde Seuntjens alsnog voor vreugde, door met een droge schuiver de 2-1 binnen te schieten, al voor de derde keer dit seizoen de einduitslag.

Door de benauwde overwinning klimt De Graafschap naar de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Dinsdag wacht alweer de volgende wedstrijd, in Enschede tegen eredivisionist FC Twente voor de KNVB-Beker.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)