Zwaarste vuurwerk populair in Doetinchem

Gepubliceerd: 30-12-2019 16:12. Bijgewerkt: 30-12-2019 16:08

De zwaarste categorie consumentenvuurwerk, die dit jaar voor het laatst wordt verkocht vanwege nieuwe regelgeving, is populair bij Dumphuis in Doetinchem. Maar dat geldt niet voor alle soorten in deze categorie, merken ze bij het verkooppunt.


“Wij merken dat single shots dit jaar enorm populair zijn”, zegt Juul Houwer, bedrijfsleider van Dumphuis. “En dat komt ook mede doordat het in de categorie vuurwerk valt die vanaf volgend jaar niet meer is toegestaan in Nederland. De mensen pakken toch een paar extra pakken mee, zodat ze ze dit jaar, dan wel volgend jaar, nog af kunnen steken.” Maar dat geldt niet voor al het zware vuurwerk, zo ziet Houwer dat de Chinese rollen niet gretig aftrek vinden: “Mensen pakken die niet zo snel omdat er veel werk aan zit om het op te ruimen nadat het afgestoken is.”

De winkelende jeugd heeft een duidelijke voorkeur als het om vuurwerk gaat. “Vooral knalvuurwerk”, zegt Mats. “Dat vind ik het leukst.” Zijn vriend Joost beaamt dat: “Thunderkings en rotjes.” Maar knallen kan niet overal in Doetinchem vanwege de vuurwerkvrije zones. “Bijvoorbeeld bij het ziekenhuis begrijp ik het wel", zegt Floris, die het wel jammer vindt dat hij niet in het stadscentrum vuurwerk mag afsteken. Mats en Joost sluiten zich bij hem aan: “Aan de ene kant wel terecht, maar ik wil ook vuurwerk afsteken.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)