Zwaarbevochten zege De Graafschap bij NAC

Gepubliceerd: 21-10-2019 22:10. Bijgewerkt: 21-10-2019 22:54

De Graafschap heeft maandagavond een zwaarbevochten zege geboekt in Breda tegen concurrent NAC: 1-2. De Superboeren speelden een helft tegen een tiental, maar hadden het na rust bijzonder lastig.


De Graafschap kende een droomstart en stond al binnen de minuut - na 42 seconden - op voorsprong. Het eerste balcontact van Daryl van Mieghem, die zijn rentree in de basis maakte, was direct raak. Doelman Nick Olij toucheerde de inzet van de rappe aanvaller nog, maar kon een doelpunt niet voorkomen: 0-1. Daarna nam NAC meer de overhand en maakte het er een fysieke wedstrijd van. De thuisploeg was de betere in de rommelige vechtwedstrijd, maar creëerde nauwelijks grote kansen. Een aanval uit het boekje betekende 0-2 voor De Graafschap, nadat een kanonskogel van Javier Vet raak vloog.

De Doetinchemmers lieten het na om de wedstrijd na rust op slot te gooien. Vet slalomde zich langs doelman Olij, maar kreeg de bal niet in het doel. NAC wisselde aanvallend en dat leidde na 58 minuten de aansluitingstreffer in. Een schot van Huseyin Dogan veranderde van richting en viel binnen: 1-2. De Graafschap verloor de grip daarna volledig en het tiental van NAC domineerde. De thuisploeg jaagde op de gelijkmaker en was met een kopbal van Sydney van Hooijdonk ongelofelijk dichtbij. De Graafschap, dat met invaller Jesse Schuurman nog had kunnen scoren, bleef overeind.

Door deze zege nestelt De Graafschap zich weer in de absolute top van de Keuken Kampioen Divisie. De Superboeren staan nu samen met NAC Breda op de gedeeld tweede plaats, twee punten achter koploper Cambuur. Vrijdag komt FC Dordrecht naar De Vijverberg.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)