Zwaar jaar voor rijders Expeditie Noordkaap

Gepubliceerd: 05-02-2019 14:02. Bijgewerkt: 05-02-2019 14:49

De deelnemers van Expeditie Noordkaap zijn zondagavond na een week touren weer teruggekeerd in Nederland. Door barre weersomstandigheden bleek het een moeilijkere tocht dan voorgaande edities.


“We hebben wel eens jaren gehad dat het soepeler ging”, vertelt Jorg Ebbers namens de organisatie. “Zondag gingen we weg en maandag lagen er al zeven auto’s in de greppel. Het was spekglad en de wegen waren net geschoven. In de losse sneeuw raakten de auto’s bij het uitwijken van de weg, waarna er shovels aan te pas moesten komen om ze er weer uit te trekken. Dat was wel even spannend en geen fijn begin van de tour.” Het hoogtepunt van de week was volgens Ebbers het teamgevoel onder de deelnemers. “ We hebben leuke activiteiten gedaan, zoals een bezoek aan het ijshotel, rijden op een sneeuwscooter en sleeën met husky’s.” Voor deelneemster Lia Bulsink was het bereiken van de Noordkaap het absolute hoogtepunt. “Na de vele sneeuw met je auto bij die bol op de Noordkaap mogen staan is toch wel een ultiem moment”, aldus Bulsink.

De winnaars van deze editie van Expeditie Noordkaap vonden het een mooie ervaring. “Je begint aan een avontuur, maar niet met de gedachte dat we het zouden winnen”, zegt Jan van Dam. “Het gaat om een gezellige week te hebben met elkaar en mooie natuur te zien. Als je dan met de winst naar huis gaat, is dat alleen maar leuk.” Dat vind ook zijn partner in de auto Toon Christiaens die zag dat ze het verschil met de andere deelnemers vooral in de sneeuw konden maken. “Gladde wegen met op de heenweg veel sneeuw onderweg, dat vinden we alleen maar leuk. Hoe harder het sneeuwt, hoe leuker het is”, aldus Christiaens.

Foto: Organisatie Expeditie Noordkaap

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)