Zuur verlies De Graafschap tegen FC Utrecht

Gepubliceerd: 17-02-2019 19:02. Bijgewerkt: 17-02-2019 19:35

De Graafschap heeft zondag in eigen huis een zure nederlaag geleden tegen FC Utrecht. Door een benutte strafschop van Simon Gustafson een kwartier voor tijd wonnen de gasten met 0-1.


De beginfase was gelijkwaardig, al had De Graafschap lichtelijk de overhand. FC Utrecht werd pas gevaarlijk op het moment dat De Graafschap in de fout ging. Jordy Tutuarima schoot van afstand op doel en Leeroy Owusu kreeg een kans na een goede combinatie met Charlison Benschop. Toch waren de grootste mogelijkheden voor de bezoekers, die met Michiel Kramer (voorlangs) en Simon Gustafson (van de lijn gehaald) dichtbij een openingstreffer waren.

Na rust kwam er meer leven in de wedstrijd en schommelde het spel op en neer. Toch creëerden de Superboeren nauwelijks kansen. Gyrano Kerk liet aan de andere kant de kans op 0-1 liggen, door oog in oog met Hidde Jurjus de bal naast het doel te schuiven. Een kwartier voor tijd viel de goal wel, toen Simon Gustafson na een overtreding van Azor Matusiwa de strafschop feilloos raak schoot. In de slotfase zocht De Graafschap nog de aanval en ging invaller Fabian Serrarens onderuit, maar tot een strafschop kwam het niet.

Door deze nederlaag blijft De Graafschap voorlaatste in de Eredivisie, met een gat van zes punten op de zestiende plek en een voorsprong van twee punten op hekkensluiter NAC Breda. Volgende week gaat De Graafschap op bezoek bij PEC Zwolle.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)