Zorgorganisaties samen voor de nachtzorg

Gepubliceerd: 28-05-2019 13:05. Bijgewerkt: 28-05-2019 13:45

Zorgorganisaties Sensire, Marga Klompé en Careaz gaan samenwerken om ’s nachts zorg aan te kunnen bieden in het oosten van de Achterhoek. De drie hopen met de zogenaamde ‘Nachtzorg’ de zorg beschikbaar en bereikbaar te houden voor alle inwoners.

“Door samen te werken kan er efficiënter worden gewerkt en kan de klant ook in de toekomst op specialistische en acute zorg blijven rekenen”, zo laat zorgorganisatie Sensire weten over de samenwerking die vanaf 3 juni ingaat. “Zo blijft nachtzorg bereikbaar voor de hele Oost-Achterhoek.” Omdat het oosten van de regio dunbevolkt is, is het volgens de zorgorganisaties van de gemeenten Aalten, Winterswijk, Oost Gelre en Berkelland lastig om zorg goed aan te kunnen bieden.

Spil in de nieuwe samenwerking is Medisch Service Centrum NAAST in Varsseveld. De drie zorgorganisaties zorgen dat meldingen daar bij een centrale afdeling terecht komen. Vanuit Varsseveld worden de oproepen vervolgens beoordeeld, waarna nachtverpleegkundigen van Nachtzorg in actie kunnen komen.

Foto: Sensire

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)