Zorghotel in Gaanderen voor coronazieken

Gepubliceerd: 09-04-2020 17:04. Bijgewerkt: 09-04-2020 17:13

Het zorghotel van Azora, Careaz, Gouden Leeuw Groep, Marga Klompé, Markenheem en Sensire is donderdag in Gaanderen geopend met een potentiele capaciteit voor 64 mensen. De locatie is tot stand gekomen in samenwerking met de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en is bedoeld voor coronapatiënten die zorg nodig hebben en niet thuis verzorgd kunnen worden.


"Die mensen zijn alleen thuis, ook op het moment dat ze zieker worden", vertelt woordvoerder Arend Pleysier van Sensire, die onder meer wijst op de afgenomen mogelijkheid tot mantelzorg. "Dat zijn heel onwenselijke situaties. Door die mensen hier een plek te geven, weten we zeker dat we de beste zorg kunnen leveren." In eerste instantie biedt de locatie plek aan zestien coronapatiënten, maar er kan worden opgeschaald tot in totaal 64 plekken. "Die zestien plekken zijn nu beschikbaar, ze zijn open en de eerste aanmeldingen kunnen nu dus komen", aldus Pleysier, die aangeeft dat coronapatiënten worden aangedragen door ziekenhuizen en huisartsen.

De locatie van de Achterhoekse zorginstellingen is volgens Pleysier bedoeld voor inwoners van de regio. Hoewel het woord 'hotel' erop kan duiden dat mensen weer vertrekken, is het volgens Pleysier ook een locatie voor palliatieve zorg. "We hopen dat mensen herstellen en weer naar huis kunnen, maar we weten dat dat voor een deel van de mensen die hier komt niet geldt", aldus de woordvoerder. "Als mensen uitbehandeld zijn en we weten dat herstel niet in de lijn der verwachting ligt, kunnen ze hier een goede plek krijgen, maar dan zal het wel hun laatste plek zijn."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)