Zorgen over coronasituatie in de Achterhoek

Gepubliceerd: 14-07-2021 16:07.

Het aantal coronabesmettingen in de Achterhoek is in een week flink toegenomen. Het risiconiveau voor de regio Noord- en Oost-Gelderland is opgeschaald naar het niveau 'ernstig', mede door een grote besmettingsgolf onder horecabezoekers zijn de cijfers flink gestegen.

De oplopende cijfers zijn niet alleen het gevolg van de positieve coronatests onder horecabezoekers, meldt een woordvoerder van de GGD Noord- en Oost-Gelderland: "Nog steeds worden de meeste besmettingen thuis opgelopen. Dit wordt op de voet gevolgd door besmettingen in de horeca. Deze week is het percentage in de horeca 27 procent, dit was vorige week nog zes procent." Het bron- en contactonderzoek naar aanleiding van de eerste stapavonden in De Radstake, City Lido en Skinny Binny Club zorgde voor meer dan tweehonderd positieve tests. Het was de eerste avond dat de clubs weer open waren na de ingestelde versoepelingen. De GGD NOG kan niet aangeven hoeveel besmettingen erbij gekomen zijn naar aanleiding van deze avond, maar geeft wel aan dat eerder genoemde cijfers achterhaald zijn.

Het opschalen van het risiconiveau voor de regio is afgegeven doordat er 170 besmettingen op de 100.000 inwoners geregistreerd staan. Afgelopen week registreerde de GGD Noord- en Oost-Gelderland 1.403 besmettingen. Een week eerder waren dat er nog 224. "Een stijging van het aantal besmettingen is te zien in alle leeftijdsgroepen onder de zestigplus", zegt de woordvoerder van de GGD. "Relatief zien we de meeste besmettingen in de leeftijdsgroep van negentien tot 29 jaar, gevolgd door dertien tot achttien jaar."

Wekelijkse situatieschets
De GGD is vorige week nog afgestapt van een wekelijks update aan de hand van een situatieschets. Dit werd veranderd naar eenmaal per twee weken. Inmiddels is dit besluit volgens de woordvoerder weer teruggedraaid.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)