Zorg populair op het Graafschap College

Gepubliceerd: 06-04-2021 16:04. Bijgewerkt: 06-04-2021 20:03

Het Graafschap College grijpt de maand april aan om meer jongeren te helpen met de opleidingskeuze. Minder toekomstig studenten lijken interesse te hebben in een horecaopleiding terwijl zorg populair is, maar de school waarschuwt om niet te kiezen op basis van de situatie tijdens de coronacrisis.

“Als iedereen straks een prik heeft gehad en de horeca weer open kan, kan er juist weer veel vraag zijn naar horecapersoneel”, geeft een woordvoerder namens het Graafschap College aan. De uiterlijke aanmelddatum voor mbo-opleidingen is door het ministerie een maand opgeschoven tot 1 mei, volgens de school geen overbodige luxe. Het Graafschap College gebruikt de tijd onder meer om één-op-ééngesprekken te organiseren met studenten en docenten. Deze momenten vinden allemaal online plaats tussen 12 en 23 april.

Het Graafschap College hoopt de drempel om vragen te stellen met de individuele begeleiding te verlagen. “Tijdens de open dagen zaten jongeren in een anonieme groepsomgeving”, schetst de woordvoerder. “Je hebt dan wel een docent en studenten die je vragen kan stellen, maar het is wel een drempel. We merken dat er positief gereageerd wordt op de mogelijkheid om individueel in gesprek te gaan.”

Minder horeca, meer zorg, evenveel studenten
De coronacrisis heeft invloed op de populariteit van opleidingen. Zo is er meer interesse voor zorgopleidingen, terwijl de horeca minder populair lijkt. Het Graafschap College verwacht dat het aantal studenten dat zich aanmeldt niet veel verschilt met voorgaande jaren. “Wij verwachten dat het aantal grotendeels gelijk blijft”, aldus de woordvoerder. “We zien alleen dat het langer duurt voordat ze zich aanmelden.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)