Zoektocht naar naam voor Almende College

Gepubliceerd: 15-11-2019 10:11. Bijgewerkt: 15-11-2019 11:08

Het Almende College zoekt een naam voor het nieuwe gebouw in Silvolde dat naast het al bestaande Isala wordt gerealiseerd. De school gaat samen met de omgeving opzoek naar een geschikte naam en heeft daarom een namenwedstrijd georganiseerd.

De Raad van State heeft onlangs groen licht gegeven aan de middelbare school om in een gebouw naast de Isala, de locaties Wesenthorst en Bluemers samen te voegen. De bedoeling is om in het schooljaar 2021/2022 daar vmbo-onderwijs aan te bieden. Tot aan 30 november kunnen  naamsuggesties ingestuurd worden op de website van de school. De prijs die aan de winnende naam hangt, is een ballonvaart voor twee personen in de regio. De nieuwe naam wordt bekend gemaakt tijdens de open dag op 25 januari.

Een aantal buurtbewoners van het Almende hebben flinke kritiek op de bouw, omdat zij vreesden voor de verkeersveiligheid die gaat ontstaan door de toenemende drukte, maar door de akkoordering van de Raad van State zijn deze kritieken van tafel geveegd. De verwachting is dat het gebouw in januari 2021 wordt opgeleverd.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)