Zoektocht naar naam 'ontbrekende schakel'

Gepubliceerd: 12-02-2019 16:02. Bijgewerkt: 12-02-2019 16:24

De Provincie Gelderland en de gemeente Montferland schakelen de hulp van inwoners in om de 'ontbrekende schakel' een straatnaam te geven. Voorlopig wordt de nieuw aan te leggen verbindingsweg aangeduid als 'ontbrekende schakel'.

"De inzendingen worden beoordeeld op onder andere originaliteit, toepasselijkheid en de relatie tot het gebied", laten de partijen weten over de criteria die gehanteerd worden bij het uitzoeken van een passende naam. Tot 1 maart kunnen mensen hun inzendingen sturen naar gemeente@montferland.info, daarna zal één van de inzendingen gekozen worden. De weg wordt aangelegd tussen de Meilandsedijk in Azewijn en de Terborgseweg in Zeddam.

De 2,4 kilometer lange provinciale weg moet zorgen voor ontlasting van de veelgebruikte Drieheuvelenweg. "Het betekent ook minder overlast voor omwonenden en de kwetsbare omgeving van het Bergherbos", liet de provincie weten op de dag dat begonnen werd met de aanleg. De nieuwe weg moet medio 2020 open worden gesteld voor gebruik. De provincie geeft aan dat de reistijd tussen de Duitse snelweg A3 bij ’s-Heerenberg en de snelweg A18 bij Doetinchem door de ingebruikname met 11% wordt verminderd.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)