Zinderende hitte neemt Achterhoek over

Gepubliceerd: 25-07-2019 9:07. Bijgewerkt: 25-07-2019 10:05

De temperaturen lopen woensdag richting de veertig graden in de Achterhoek. Waar kinderen genieten van waterpret in het centrum van Doetinchem, heeft zorgorganisatie Azora een hitteprotocol ingevoerd voor kwetsbare bewoners.


“We zorgen ervoor dat mensen voldoende blijven eten en drinken”, zegt locatiemanager Jelle Hoogeveen van Azora. “We helpen ze met thee, water, bouillon of eventueel ijsjes. Vooral geen alcoholische dranken, ook al kan dat heel gezellig zijn." Volgens Alex Vieberink moet je gewoon rustig blijven. “Dat is heel belangrijk en je moet genoeg drinken”, zegt de bewoner. Ook voor de mensen die buiten in de volle zon moeten werken is het afzien geblazen met deze tropische temperaturen. Toch valt het volgens Marco, die sloopwerkzaamheden verrichtte in het buitengebied van Gendringen, wel mee. “Onze machines zijn allemaal uitgevoerd met airco”, zegt de loonwerker. “In de pauzes zoeken we een plekje op in de schaduw om toch nog een beetje te genieten van het mooie weer.”

Het zomerfestival dat woensdag zou plaatsvinden in het centrum van Doetinchem werd vanwege de hoge temperatuur afgelast. Wel werd in het centrum van Doetinchem de Playfountain geplaatst. Volgens bezoekers aan de binnenstad een perfecte timing. “Dit is wel even lekker in het water”, zegt Nicole, die samen met haar kinderen Siem en Marre verkoeling zocht bij de fonteinen. “Thuis was het aardig uit te houden, eigenlijk beter dan hier. Maar voor de kinderen is het wel leuk, want die worden ook vervelend van de hele dag binnen zitten."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)