Zijspancrosser Hermans grijpt naast ONK-titel

Gepubliceerd: 09-07-2018 12:07. Bijgewerkt: 09-07-2018 12:19

Zijspancrosser Koen Hermans uit Hengelo heeft naast de ONK-titel gegrepen. In Rhenen werd Hermans zaterdag tweede en moest hij de overwinning laten aan zijn directe concurrent Etienne Bax.

In de eerste manche van de dag hadden Bax en zijn bakkenist Kaspars Stupelis vanaf de beginfase al de eerste plaats in handen. Die gaven ze niet meer af en dus moest Hermans strijden met andere achtervolgers voor de tweede plek. Dat lukte uiteindelijk, waardoor hij in het spoor bleef van Bax. De achterstond bestond toen uit 5 punten, wat in theorie in één manche meer dan goed zou kunnen worden gemaakt. Vooraf had Hermans al voorspeld dat in de twee manche van de dag de beslissing zou vallen en dat leek zo uit te komen.

Hermans ging vol gas van start in de beslissende manche en pakte de koppositie. Bax startte slecht en moest veel inhalen om in het spoor te blijven van de jonge crosser uit Baak. Dat lukte hem en uiteindelijk wist hij ook Hermans te pakken, die daardoor zowel in de manche, als in het dagklassement, als in het eindklassement als tweede eindigde. De ONK-titel zou voor Hermans een absoluut hoogtepunt zijn geweest, maar hij heeft meer ambities richting de toekomst. "Van kleins af aan wil ik al wereldkampioen worden", vertelde hij voorafgaand aan de wedstrijd aan REGIO8. "We komen steeds dichter bij en rijden nu echt in de top. We doen ons best en ik hoop dat we dat kunnen waarmaken."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)