Ziekenhuizen beperken bezoek wegens corona

Gepubliceerd: 13-03-2020 9:03. Bijgewerkt: 13-03-2020 9:59

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk hebben donderdag nieuwe maatregelen ingevoerd wegens de uitbraak van het coronavirus. Zo is het voor patiënten niet meer toegestaan om meer dan één bezoeker per dag te ontvangen.

“Overleg voordat u op bezoek komt met de patiënt of de contactpersoon van de patiënt of dit kan”, zo laat het ziekenhuis uit Doetinchem weten. Reden voor de maatregel is de uitbraak van het coronavirus. Hoewel er geen personen in de ziekenhuizen besmet zijn met het virus, zietde leiding zich wel genoodzaakt voorzorgsmaatregelen te treffen. Personen die vermoeden dat zij besmet zijn met het coronavirus wordt aangegeven dat ze telefonisch contact op moeten nemen met hun huisarts.

Naast het beperken van bezoeken, zijn eerder ook alle bijeenkomsten in de ziekenhuizen met meer dan tien deelnemers tot eind april afgeblazen. “Alleen als een bijeenkomst onderdeel is van de behandeling en belangrijk voor de continuïteit van de zorg, kan hierop een uitzondering gemaakt worden”, aldus het Slingeland.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)