Zeventiende circus door Almende College

Gepubliceerd: 10-02-2017 13:02. Bijgewerkt: 10-02-2017 13:57

Voor de zeventiende maal werd vrijdag een circusvoorstelling opgevoerd door leerlingen van het Almende College, locatie Wesenthorst. Kinderen van basisscholen de Woelwaters en de Mariaschool uit Ulft mochten het optreden aanschouwen.


“Er zit natuurlijk een idee achter waarom we dit organiseren”, zegt docent en organisator Henny Tönis. “Een stukje talentontwikkeling, zelfvertrouwen opbouwen en leren presenteren.” Leerlingen uit de derde klas mochten zich na één middag oefenen opgeven voor de voorstelling. Vrijdagochtend werd de voorstelling direct voor een groot publiek opgevoerd, onder begeleiding van circusschool Hannes uit Vlaardingen. “Het enthousiasme van de leerlingen en vooral de voorstellingen, daar doe je het allemaal voor.”

In de afgelopen zeventien jaar is het circusoptreden wel enigszins veranderd. “In eerste plaats, de plek waar we nu zitten.” De voorstellingen worden tegenwoordig opgevoerd in de vernieuwde sporthal IJsselweide in Gendringen. Ook het aantal enthousiaste leerlingen wil nog wel eens verschillen. “Voor ons als organisator is het iedere keer weer een verrassing hoeveel kinderen zich aanmelden.” Volgens Tönis zal het circus nog vele vervolgen krijgen. “Ik denk dat het circus nog heel lang door gaat. Maar voor mij is het de voorlaatste keer, dan zet ik er een punt achter.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)