Zeven ton voor kerktoren in Winterswijk

Gepubliceerd: 06-11-2018 13:11. Bijgewerkt: 06-11-2018 15:30

Winterswijk wil een krediet van 675.000 euro beschikbaar stellen voor grootschalige restauratie van de Jacobstoren. De laatste restauratie van de toren heeft meer dan dertig jaar geleden plaatsgevonden.

Winterswijk komt met het voorstel nadat uit een rapportage van de Monumentenwacht Gelderland bleek dat er een grootschalige restauratie noodzakelijk was. Bij de restauratie van de kerk wijkt de gemeente af van het aanbestedingsbeleid en vraagt de gemeente alleen Slotboom Steenhouwers om een aanbieding uit te brengen. Reden voor het afwijken van het aanbestedingsbeleid is het feit dat het Winterswijkse restauratiebedrijf op korte termijn kan beginnen met de werkzaamheden.

 
Het is de bedoeling dat de kerktoren van februari tot september 2019 in de steigers zal staan om de restauratie uit te voeren. De werkzaamheden die uitgevoerd zullen worden zijn onder meer het schoonmaken, herstellen en vervangen van natuursteen, het herstellen van lijst- en voegwerk en het repareren en herstellen van glas in loodramen. Het voorstel van het college moet eerst nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

Foto: REGIO8 (archief)


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)