Ulft, Netherlands

Zeven corsogroepen in Lichtenvoorde krijgen nieuwe plek

Aan de Boschlaan in Lichtenvoorde mogen zeven nieuwe corsohallen worden gerealiseerd waar corsowagens kunnen worden gebouwd voor het bloemencorso. De gemeenteraad van Oost Gelre stemde dinsdagavond unaniem in met dit plan. Daarmee lijkt de toekomst van een aantal corsogroepen die naarstig op zoek zijn naar een permanente bouwlocatie veilig gesteld.
Davie Klein Gunnewiek | 18 oktober 2022 22:03 | Aangepast op 18 oktober 2022 22:03
Buurtbewoners van de Boschlaan en Voshuttendijk zijn niet blij met de komst van de zeven corsohallen die straks op vierhonderd meter afstand van hun woning komen te liggen. Zij konden de afgelopen jaren in een klankbordgroep meepraten over de plannen, maar voelden zich daarbij onvoldoende gehoord. Ze vrezen onder meer voor geluids- en verkeersoverlast. “Het woord ‘klankbordgroep’ heeft voor ons als buurt geen betekenis na alles wat we de afgelopen tijd hebben bereikt”, liet buurtbewoner Frank Spiekker tijdens de vergadering weten. "Wij worden als gesprekspartner niet serieus genomen." Alle partijen in de gemeenteraad onderschrijven de zorgen vanuit de buurt, maar zien aan de andere kant ook de nood vanuit de corsogroepen, schrijft Omroep Gelderland.

"Niemand zit te wachten op zeven corsohallen in de achtertuin, maar wij moeten als gemeenteraad het algemeen belang afwegen", zegt Paul Wallerbos van de Onafhankelijke Lijst Wallerbos. "De gemeente komt wel tegemoet met een geluidswal van vijf meter en groene inpassing", zegt Bertie Bosker van de Nieuwe Liberalen Oost Gelre (NLOG). Daarbij hopen de verschillende partijen dat de organisatie van het bloemencorso en de corsogroepen alsnog in goed gesprek blijven met de buurt in de toekomst.

'Zonnepanelen op het dak is een stap te ver'
Een motie van de NLOG om de daken van de nieuwe corsohallen geschikt te maken voor zonnepanelen haalde het niet. "Wij zijn bang als je deze eisen gaat stellen aan de corsogroepen dat je de ontwikkeling behoorlijk klem zet", zegt wethouder Jos Hoenderboom. "Je praat over hoge kosten en andere constructies. Dat is voor nu een stap te ver."

Stap naar de Raad van State
Buurtbewoners zijn na afloop van de vergadering teleurgesteld en geven aan de gang naar de Raad van State te willen maken. "Wij willen het proces en de komst van de nieuwe corsohallen blijven vertragen", aldus een aantal buurtbewoners.

Lees meer over:

Bloemencorso|Corso|Lichtenvoorde|

Meest gelezen

Inwoner springt op de bres voor café Baan in Geesteren

Serena Speet | Remco Geurts | 25 mei 2023 16:11

Lees ook

Ondanks droogte topjaar voor dahlia's

Het is heet en het is droog, maar toch is het topjaar voor dahlia's. Dat komt door een nieuwe kweekm...

Alle kaarten voor Zwarte Cross 2023 zijn uitverkocht

Alle beschikbare kaarten voor de komende editie van de Zwarte Cross zijn uitverkocht. De kaartverkoo...

Automobilist overleden na aanrijding met vrachtwagen op N18

Een automobilist is woensdagmiddag om het leven gekomen bij een ernstig ongeval op de N18. De bestuu...

Geen wapen gevonden na inval in Lichtenvoorde

Een zwaarbewapend team van de politie heeft dinsdagmiddag een inval gedaan in een woning in Lichtenv...

BMX-club Lichtenvoorde mag verhuizen; wel vraagtekens over kosten

BMX-club FCCL in Lichtenvoorde mag verhuizen naar de nieuwe locatie aan het Eschpark. Wel zetten een...

Miljoenen euro's op plank voor grensoverschrijdende projecten

Achterhoekse bedrijven worden uitgedaagd om meer gebruik te maken van de Duitse markt. Er liggen mil...