Zes nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 04-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 04-05-2020 14:27

Het RIVM meldt maandag dat er zes nieuwe inwoners uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Volgens de organisatie is er ten opzichte van zondag ook één nieuwe coronapatiënt overleden.

Twee coronapatiënten uit Bronckhorst zijn opgenomen in het ziekenhuis, terwijl ook uit Doetinchem, Oude IJsselstreek, Montferland en Berkelland een inwoner is opgenomen. Met de nieuwe ziekenhuisopnames komt het totaal opgenomen inwoners uit Doetinchem op negentien, uit Oude IJsselstreek op zeventien, uit Montferland op vijftien, uit Berkelland op acht en uit Bronckhorst op zestien. In Aalten (6), Winterswijk (5) en Oost Gelre (13) bleef het aantal opgenomen personen gelijk. In totaal zijn er nu 99 personen uit de Achterhoek in het ziekenhuis opgenomen, of opgenomen geweest.

Ten opzichte van zondag is er volgens het RIVM één nieuwe persoon uit Montferland overleden aan het coronavirus. Daarmee steeg het aantal aan het virus overleden Montferlanders naar zeven. Doetinchem is het zwaarst getroffen met vijftien coronapatiënten die zijn bezweken. In Oude IJsselstreek (9), Berkelland (7), Bronckhorst (6), Aalten (5), Oost Gelre (5) en Winterswijk (3) bleef het aantal inwoners dat overleed aan een coronabesmetting gelijk. In totaal zijn 57 personen uit de Achterhoek niet hersteld van een besmetting met het virus.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)