Zenuwachtig over stunt op de Zwarte Cross

Gepubliceerd: 21-07-2016 13:07. Bijgewerkt: 21-07-2016 13:32

Chuck Borden laat zich dit weekend tijdens de Zwarte Cross katapulteren over de Megatent. De Amerikaan voelt de spanning in zijn lichaam inmiddels al aardig opbouwen.

"Als het fout gaat, kan dat het einde van mijn leven betekenen", aldus stuntman Chuck Borden op opvallend nuchtere toon. Tijdens de Zwarte Cross zal de 54-jarige Amerikaan met een katapult over de Megatent worden geschoten. Een vlucht van 80 meter waarbij hij meer dan 100 km/u gaat. "Ik voer al 32 jaar stunts uit en ik kan het nog steeds. Dit is mijn kans om aan de jongeren te laten zien dat ik de stunts nog net zo goed doen als zij."

De stunt is van te voren uitvoerig getest. Zo hebben zandzakken dezelfde route afgelegd als Borden. "Er zijn zoveel dingen die fout kunnen gaan. Daarom repeteren, oefenen en testen we zoveel", aldus de Amerikaanse stuntman, die zelf de katapult ook al een keer heeft getest. "Het was een fijne, comfortabele vlucht met een harde landing. Maar de vlucht verliep soepel en de katapult lanceerde me goed."

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)