Zelhemse spits gaat avontuur op Malta aan

Gepubliceerd: 18-11-2017 13:11. Bijgewerkt: 18-11-2017 13:41

Wim Bokila uit Zelhem heeft een nieuwe voetbalclub gevonden op Malta. De aanvaller heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij FC Hamrun Spartans.

"Ik kom daar niet voor het einde van mijn carrière, ik wil mijn loopbaan juist weer opbouwen", aldus de 30-jarige Bokila over zijn ambities op het hoogste niveau van Malta. Na uitstapjes in onder meer Slowakije, Bulgarije en Portugal kiest de aanvaller, die vorig jaar nog met Achilles’29 in de Jupiler League speelde, nu weer voor het avontuur. "Het weer en de voorwaarden zijn goed", zegt Bokila over zijn stap. "Bovendien is FC Hamrun in de geschiedenis een topclub geweest. Nu proberen ze alles om die top weer te bereiken."

Bokila maakt zondag zijn debuut in de absolute topper van de Maltese competitie tegen recordkampioen FC Valletta. "Het wordt meteen echt knallen en alles erin gooien, tussen die clubs leeft de wedstrijd namelijk heel erg", weet de aanvaller, wiens ploeg in 1991 voor het laatst kampioen werd. "Maar ik denk dat we dit seizoen iets kunnen halen. Het team is goed."

Foto: Wim Bokila

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)