Zelhem maakt vuist voor behoud bibliotheek

Gepubliceerd: 23-01-2018 16:01. Bijgewerkt: 23-01-2018 16:46

De Stichting Vrienden van de Bibliotheek Zelhem heeft een kleine 2.500 handtekeningen aangeboden aan de gemeente Bronckhorst. De stichting wil dat de bibliotheek behouden blijft in het huidige pand in de dorpskern.


"Het is meer dan het aantal waar we op gehoopt hadden", aldus Johan de Boer, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Bibliotheek Zelhem. "Een groot deel van de bevolking heeft duidelijk aangegeven wat er met de bibliotheek moet gebeuren." De stichting maakt zich grote zorgen over de plannen van Bronckhorst om woningen te realiseren in het huidige pand. "Dat de Zelhemmer zich daar zorgen over maakt, is volslagen helder", vertelt Marianne Besselink, burgemeester van Bronckhorst. "Dat én het karakter van het pand én de bibliotheekfunctie behouden moet blijven, daar is geen twijfel over mogelijk."

Bronckhorst geeft echter aan dat het huidige pand aan de Burgemeester Rijpstrastraat ‘niet geschikt’ is voor een bibliotheekfunctie en wil meehelpen bij de zoektocht naar een nieuwe locatie. De stichting roept juist op tot het inrichten van een ‘Cultuurhuus’ met meerdere partijen in het huidige pand. "Daarmee wordt de leefbaarheid en de vitaliteit enorm gestimuleerd", aldus De Boer. "Het is een meerjarenplan, maar daar gaan we voor. Wij denken niet dat de andere mogelijkheid nog een optie is."

Op 20 februari heeft de gemeente Bronckhorst een gesprek ingepland over de toekomst van de bibliotheek in Zelhem. De locatie hiervan wordt nog bekend gemaakt.

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)