Zege De Graafschap op NAC in jubileumduel

Gepubliceerd: 01-02-2019 22:02. Bijgewerkt: 01-02-2019 23:08

De Graafschap heeft vrijdagavond een noodzakelijke zege geboekt op NAC. Tijdens de wedstrijd, die in het teken stond van het 65-jarig jubileum, wonnen de Superboeren met 3-0 en deden de laatste plaats zo over aan de concurrent uit Breda.


Halverwege de eerste helft kwam de wedstrijd pas echt op gang. De Graafschap toonde meer lef en kwam tot een aantal kansen. Na een fraaie hakbal van Youssef El Jebli schoot Delano Burgzorg na een half uur spelen raak, mede omdat doelman Benjamin van Leer er niet goed bij zat. De Graafschap raakte op stoom en ging op jacht naar meer. De grootste kans was voor basisdebutant Charlison Benschop, maar zijn kopbal was op slag van rust niet krachtig genoeg om 2-0 te maken. Ook Ted van de Pavert was met de kop nog dichtbij.

In de tweede helft ging De Graafschap op dezelfde voet verder en was het wederom de bovenliggende partij. Dat veldoverwicht drukte het direct uit in de score. El Jebli schoot na 49 minuten - identiek aan zijn vrije trap tegen Fortuna Sittard - de 2-0 tegen de touwen. Aan de andere kant kopte NAC via Menno Koch op de paal, maar dat was een spaarzame kans aan Bredase zijde. De Graafschap zocht naar de definitieve 3-0, die in de blessuretijd nog kwam omdat ook Leeroy Owusu uit een vrije trap trefzeker was.

Door deze overwinning verlaat De Graafschap de laatste plaats in de Eredivisie en staat het nu twee punten voor op NAC Breda. Volgende week gaan de Superboeren op jacht naar een stunt in de Kuip tegen Feyenoord.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)