Zeepkisten waardige vervanger voor Lievelde

Gepubliceerd: 19-06-2019 14:06.

De zeepkistenrace in Lievelde heeft zich in drie jaar tijd ontwikkeld tot een waardige opvolger van het Wolcorso. Meer dan veertig deelnemende teams waagden zich aan het spectaculaire parcours vanaf een zeven meter hoge schans.


“Het betekent voor de omgeving een gezellige middag met wat leuks om naar te kijken”, vertelt Lisette Hissink van de organisatie van de zeepkistenrace. “De jeugd is wel op de kermis te vinden, maar we willen ze wat leuks bieden. Dat doen we op deze manier.” Jong en oud waagde zich met wisselend succes aan het uitdagende parcours. “De stuurinrichting deed het niet meer, dus we konden niet sturen”, vertelt deelnemer Johannes Weenink. “Gelukkig zaten er wel remmen op, want die hadden we nodig.”

Na het stoppen van het Wolcorso, waar sinds 1984 diverse grote en kleine wagens aan meededen, is de zeepkistenrace inmiddels uitgegroeid tot een waardige vervanger waar ook actuele onderwerpen voorbij komen. “Er zijn allerlei ludieke thema’s”, vertelt Hissink. “Het buitengebied van Lievelde heeft net glasvezel gekregen, dus daar is een wagen aan geweid. Het zijn gewoon allemaal gekke dingen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)