Zeddamse zeilster Duetz pakt brons op Spelen

Gepubliceerd: 03-08-2021 9:08. Bijgewerkt: 03-08-2021 9:42

Zeilster Annette Duetz uit Zeddam heeft dinsdag samen met haar teamgenoot Annemiek Bekkering brons gewonnen in de 49erFX-klasse op de Olympische Spelen in Japan. Voorafgaand aan de afsluitende medalrace stond het Nederlandse duo nog eerste, maar moest dankzij een negende plek in de afsluitende wedstrijd genoegen nemen met het brons.

Duetz en Bekkering moesten een dag langer wachten voordat ze de medalrace mochten varen. Maandag stond er in Japan te weinig wind, waardoor de wedstrijden verplaatst werden naar dinsdag. Voorafgaand aan de afsluitende race stond het Nederlandse duo op een gedeelde eerste plek in het klassement met de Braziliaanse Kahena Kunze en Martine Grael. Op de derde plek stonden toen de Duitsers Susann Beucke en Tina Lutz met drie punten meer. In de medalrace eindigden de Nederlandse zeilsters echter slechts als achttiende, waardoor zowel de Duitsers (zilver) als de Brazilianen (goud) nog over hen heen gingen in het algemeen klassement.

Er zijn nog twee kansen op medailles voor Achterhoekse sporters. Handbalster Dione Housheer staat in de kwartfinale met de Oranjedames, waarin Frankrijk woensdag de tegenstander is. Vivian Sevenich komt later op dinsdag in actie met de waterpolodames, als Hongarije in de kwartfinale de tegenstander is.

Foto: Watersportverbond

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)