Zeddamse prins plaatst kritische muzieknoot

Gepubliceerd: 25-02-2019 16:02. Bijgewerkt: 25-02-2019 16:36

Prins Tonny II van De Paverts uit Zeddam plaatst een kritische muzieknoot voor de carnavalsoptochten in de regio. De prins, tevens dj bij Optimaal FM en REGIO8, gaf zaterdag voorafgaand aan de optocht aan dat hij hoopt dat de jeugd de muziektraditie van het feest in ere houdt.


"Wat ik altijd heel belangrijk vind, is dat er straks tijdens de optocht carnavals- en feestmuziek op de wagens gedraaid gaat worden", aldus prins Tonny II. "De jeugd heeft nog weleens de neiging om techno en house te draaien. Dat vind ik een klein beetje jammer, dat doet afbreuk aan carnaval." De prins wil daarmee niet zeggen dat hij tegen een stevige portie muziek is. "Het mag lekker rampestampen zijn, dat is helemaal niet erg, maar wel lekkere feestmuziek." Er is volgens Tonny nog een extra reden om het bij carnavalsmuziek te houden: "Dat vindt het publiek fijn", licht hij toe. "Anders jaag je het publiek weg, en dat moeten we helemaal niet willen."

Als iemand wat van Nederlansdstalige (feest)muziek af weet, dan is het Tonny II wel. In het dagelijks leven presenteert hij als Twan van Zee op zondag het programma Prima Hollandia op Optimaal FM. Dat was afgelopen weekend wel lastig met zijn verplichtingen als prins. "Volgende week ben ik weer terug op de echte carnavalszondag", stelt hij zijn vaste luisteraars gerust. "Want dan reiken we natuurlijk ook de carnavalskraker weer uit. Het zijn drukke tijden voor de prins, en voor de dj." Maar deze week geniet hij nog even van het carnavalsfeest. "En met dit weer, kan dat niet meer kapot!"

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)