Zeddammer ziet projectorkest meer groeien

Gepubliceerd: 22-08-2019 12:08. Bijgewerkt: 22-08-2019 12:43

Het Nederlands Symfonie Project staat aan de vooravond van een reeks concerten op podia in Gelderland. Het projectorkest, dat zeven jaar geleden in de Achterhoek is ontstaan, is uitgegroeid tot een succes met talentvolle musici en conservatoriumstudenten uit het hele land.


“De mix werkt zo goed”, vertelt dirigent Pim Cuijpers. Hij is de initiatiefnemer van het projectorkest dat zeven jaar geleden begon vanuit een vriendengroep. “In het orkest spelen mensen voor hun passie, maar er zijn ook jongeren bij die op hoog niveau musiceren. Op die manier kunnen zij zich aan elkaar optrekken en dat resulteert in een bruisend gezelschap.” Violist Marijn Meijer uit Gaanderen neemt voor het derde jaar deel aan het Nederlands Symfonie Project. Vooral de samenwerking met talentvolle musici, een week gezelligheid en samen toe werken naar een concert zijn voor hem redenen om deel te nemen. “Met verschillende studenten hebben we een mengelmoes van alles en daarmee is echt leuk samenwerken.”

Een aantal jaar geleden speelde het projectorkest nog in kleine zalen, maar nu worden de grotere concertpodia in Gelderland aangedaan, zoals het Amphion in Doetinchem. “Voorheen moest het in een aula of in een kerk, dus we zijn heel blij dat het groeiende is”, aldus Cuijpers. Het draait bij het projectorkest niet alleen om de concerten, maar ook om een week gezelligheid met mede-musici die toewerken naar een gezamenlijk doel. “Het leuke is dat we in korte tijd, het gaat om vier repetitiedagen, hele grote sprongen maken”, zegt Cuijpers. “Als je dat ziet groeien, dan geeft dat de grootste voldoening.” Donderdagavond is de try-out van het concert ‘Schijn Bedriegt’ in het Amphion in Doetinchem.

Foto: Omroep Gelderland/REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)