Zakelijke winst De Graafschap tegen Roda JC

Gepubliceerd: 14-02-2020 22:02. Bijgewerkt: 15-02-2020 16:04

De Graafschap heeft vrijdagavond in eigen huis een zakelijke zege geboekt op Roda JC. Na een doelpuntloze eerste helft wist de ploeg van trainer Mike Snoei in de tweede helft het verschil te maken: 2-0.


De thuisploeg begon aanvallend en was al snel dichtbij de openingstreffer toen Roda-verdediger Richard Jensen de bal tegen zijn eigen paal tikte. Even later ging Daryl van Mieghem met de bal voorbij aan doelman Radomir Novakovic. De keeper trok aan de noodrem en kwam goed weg met een gele kaart. De Graafschap bleef een veldoverwicht houden, maar kwam niet tot grote kansen. Sven Blummel schoot voorlangs, maar Javier Vet kwam met een schot vlak voor rust nog het meest dichtbij een doelpunt.

De tweede helft was koud onderweg toen Iké Ugbo werd gestuit door Hidde Jurjus. De Graafschap was ook na rust beter en Stef Nijland had de openingstreffer op zijn schoen, maar zijn bal ging van dichtbij naast. Nadat Jordy Croux ook op Jurjus stuitte, was invaller Mohamed Hamdaoui wel trefzeker met een schot in de korte hoek. Nadat de eveneens ingevallen Callum Slattery een grote kans om zeep hielp, schoot hij in de 85e minuut wel raak: 2-0. In de slotfase kwam De Graafschap niet meer in de problemen.

Door de zege in Doetinchem en het puntverlies van FC Volendam staat De Graafschap voorlopig op de tweede plek. Volgende week wacht voor de ploeg een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)