Zakelijk De Graafschap boekt zege in saai duel

Gepubliceerd: 01-12-2017 22:12. Bijgewerkt: 04-12-2017 13:12

De Graafschap heeft vrijdagavond een zakelijke zege geboekt tegen Jong AZ. Op de eigen Vijverberg wonnen de Superboeren na een saai duel met 1-0.


De eerste goede kans in de wedstrijd was voor de Alkmaarse beloften. Mees Hoedemakers faalde oog in oog met Filip Bednarek Jong AZ op voorsprong te schieten. Aan de andere kant kopte Fabian Serrarens net over het doel van Nick Olij, die kort daarvoor een bal op de doellijn uit zijn doel hield. Vlak voor rust zat de doelman wel mis, toen het schot van Lars Nieuwpoort in de rebound door Daryl van Mieghem werd binnengeschoten.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders. Over en weer creëerden beide ploegen in het saaie duel enkele mogelijkheden. Henk de Jong gunde verdediger Rannick Schoop nog zijn debuut op De Vijverberg. In de mist hield doelman Filip Bednarek de Superboeren uiteindelijk op de been, nadat wederom Hoedemakers er niet in slaagde de Poolse sluitpost te passeren.

Door de krappe zege stijgt De Graafschap naar de vierde plaats in de Jupiler League. Volgende week gaan de Superboeren op bezoek bij Almere City.

Foto: Joop Kappert


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)