Wunderland vreest strop door coronaregels

Gepubliceerd: 22-11-2021 16:11. Bijgewerkt: 23-11-2021 13:30

Wunderland Kalkar, een pretpark over de grens bij 's-Heerenberg, vreest de uitwerking van de nieuwe coronamaatregelen in Noordrijn-Westfalen. Nederland is sinds zondag een hoog-risicogebied voor Duitsland, terwijl maandag de 2G-controleregel in de recreatieve sector in de deelstaat is ingegaan.


“Voor ons als Duits bedrijf, dat zo afhankelijk is van de Nederlandse gast, wordt het een heel groot probleem”, zegt directeur Han Groot Obbink van Wunderland Kalkar. Tachtig procent van de bezoekers aan het pretpark rond de Kerstdagen is volgens hem Nederlands. Na bekendmaking van de maatregelen, stroomden de annuleringen bij Groot Obbink al binnen. “Mensen die zeggen af, ze hebben angst, want: ‘mogen we nog wel komen?’”, schetst de directeur de vragen die leven bij zijn Nederlandse gasten. “Het kan, het mag allemaal, maar ik begrijp ook dat de mensen een beetje bang zijn.”

Het kleine grensverkeer, zoals om te tanken en boodschappen te doen, blijft mogelijk met een coronabewijs. Voor onder meer pretparken geldt dat een er vanaf maandag een 2G-verplichting is, waarbij een herstelbewijs of een vaccinatiebewijs getoond moet worden door bezoekers. Dit geldt ook bij andere bedrijven in de recreatieve sector, zoals Wildpark Anholter Schweiz, waarbij er een uitzondering is voor onder meer zwangere vrouwen en kinderen onder de twaalf jaar. Bezoekers die langer dan 24 uur in Duitsland verblijven zich moeten registreren.

Winterse drive-through
Vanaf donderdag is er bij Wunderland Kalkar een winterse drive-through. De manager hoopt dat de Nederlanders zich niet laten tegenhouden, voor de drive, maar ook voor een bezoek aan het park. “De mensen die met hun auto komen vormen geen probleem”, zegt Groot Obbink, die aangeeft dat grenscontroles ‘slechts incidenteel’ plaatsvinden. “Maar wij moeten hier grote hoeveelheden hebben. Als er niet genoeg mensen komen is het beter om te sluiten, dan om open te blijven. Maar ik hoop dat de bezoekers de 2G-regeling accepteren en dat het met een sisser zal aflopen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)