Siri Worm test Oranjegevoel in Doetinchem

Gepubliceerd: 28-07-2017 13:07. Bijgewerkt: 28-07-2017 13:16

Doetinchem loopt zaterdag vol met duizenden Oranjefans, die naar de stad komen voor de kwartfinale van het EK Vrouwenvoetbal. Ambassadrice van speelstad Doetinchem, Siri Worm, heeft een rondje door de stad gemaakt om te kijken of iedereen klaar is voor het grote Oranjefeest.


“Ik denk dat het één groot gekkenhuis gaat worden in de binnenstad”, zegt Siri Worm. “Ik denk dat de horeca er van gaat profiteren, want ik denk dat het helemaal Oranje kleurt.” Rondom de Catharinakerk hebben de horeca-uitbaters flink uitgepakt met Oranje versiersel en speciale menu’s voor het EK. “Ik denk dat Doetinchem er alles aan heeft gedaan om er een succes van te maken.”

Voor Siri is het een wedstrijd met een dubbel gevoel, omdat zij vlak voor het EK buiten de definitieve selectie viel. “Ik ga voor het eerst een wedstrijd in het stadion kijken”, zegt Worm. Toch kan ze niet optimaal genieten van het succes van de Oranjevrouwen. “Voor mezelf vind ik het heel lastig om te kijken, omdat ik nu na het WK ook het EK moet toekijken”, aldus de Doetinchemse Worm. Eerder mistte ze het Wereldkampioenschap door een blessure aan haar knie. “Aan de andere kant kan ik er ook wel van genieten dat heel Nederland achter de Oranjeleeuwinnen staat en het vrouwenvoetbal wat meer gewaardeerd wordt.”

Goede tegenstander
Op de Vijverberg treffen de Oranjedames zaterdagavond het Zweedse elftal. “Ik hoop dat Nederland de lijn door kan zetten en de eerste wedstrijd kan evenaren”, zegt Siri. “Zweden is een hele fysieke ploeg met veel dynamiek, dus ik denk dat het een lastige ploeg is.” Toch verwacht de linksback dat Nederland kan verrassen. “Ik denk dat Lieke Martens en Shanice (van de Sanden red.) aan de zijkant voor veel gevaar kunnen zorgen.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)