Wonderbaarlijk herstel door kickboksen

Gepubliceerd: 17-03-2016 14:03. Bijgewerkt: 17-03-2016 17:49

De Doetinchemse Chriso Lourouse (25) kreeg op zijn zesde een tumor in zijn hoofd. Artsen zeiden dat hij nooit meer zou kunnen lopen, maar inmiddels staat hij bijna dagelijks in de Lengelse boksring.


"Ik heb iedereen het tegendeel bewezen", zegt een enthousiaste Chriso Lourouse. Door de operatie aan de tumor in zijn hoofd raakte Chriso op zesjarige leeftijd deels verlamd aan zijn linkerzijde. Onder begeleiding van kickbokstrainer Roberto van Osch van Bodyfit Lengel kreeg de Doetinchemmer stukje bij beetje zijn beweeglijkheid terug. "Het is een voorbeeld voor heel veel kinderen die ook die beperkingen hebben", vindt Van Osch. "Om toch door te zetten. Daar ben ik heel erg trots op."

Chriso heeft inmiddels zelfs een demonstratiewedstrijd gevochten op een kickboksgala. "Daar hebben we vier jaar keihard voor moeten trainen", vertelt Chriso. Die vier jaar waren een lange weg voor de jonge Doetinchemmer: "Ik heb mezelf zien veranderen. Ik ben mezelf gaan accepteren en respecteren. Ik ben mezelf gaan zien als een waardig persoon."

14 oktober wordt er door Van Osch in Lengel een kickboksgala georganiseerd. "Dan laat ik hem sowieso weer een demopartij vechten", aldus Van Osch. Chriso wil zijn trainer niet teleurstellen: "Ik hoop dat Roberto trots op mij blijft en ik hoop dat we vooruit kunnen kijken naar een leuk gala."


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)