Wisselend succes Achterhoekse Olympiërs

Gepubliceerd: 27-07-2021 12:07. Bijgewerkt: 27-07-2021 12:57

De Achterhoekse sporters die actief zijn op de Olympische Spelen in Japan hebben tot nog toe wisselende resultaten behaald. Zo wonnen de handbaldames met de Ulftse Dione Housheer alle wedstrijden tot nog toe, maar werd de Didamse bokser Enrico Lacruz al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Housheer is vooralsnog samen met de handbaldames het grote lichtpunt op de spelen in Tokio. De 21-jarige Ulftse won zondag met het Nederlandse damesteam overtuigend met 32-21 van Japan. Dinsdag won het elftal van bondscoach Emmanuel Mayonnade met 43-36 van Korea. Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde kende met de Nederlandse waterpolodames een valse start van het Olympisch toernooi. Maandag verloor Sevenich met 15-12 van Australië. Woensdag treffen de Nederlandse dames Spanje in de tweede groepswedstrijd.

Zwemmer Arjan Knipping uit De Heurne kon zaterdag geen potten breken in de series van de 400 meter wisselslag. De Achterhoeker plaatse zich niet voor de finale. Woensdag komt Knipping in actie op de series van de 200 meter wisselslag. de Doetinchemse Beachvolleybalster Sanne verloor dinsdag met haar partner Madelein Meppelink de eerste twee wedstrijden in de poule. Bokser Enrico Lacruz, woonachtig in Didam, verloor al in de eerste ronde in de klasse tot 63 kilogram van de Amerikaan Keyshawn Davis en is uitgeschakeld.

Wisselvallige start Duetz
De in Zeddam opgegroeide Annette Duetz is samen met haar compagnon Annemiek Bekkering wisselvallig aan het toernooi in de 49erFX-klasse begonnen. Het Nederlandse duo stelde in de eerste race teleur en eindigde als dertiende. In de tweede race werd een achtste plaats gehaald en in de derde race eindigde het duo als tweede.

Foto: REGIO8 (Dione Housheer, archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)