Winterwijk wil hulp van ouders tegen rellen

Gepubliceerd: 28-01-2021 13:01.

Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk doet een beroep op de ouders om relgedrag van hun kinderen in Winterswijk te voorkomen. Hij heeft een brief geschreven aan alle vaders en moeders van leerlingen in het dorp.

"Het is lastig, ook voor uw kinderen, dat weet en zie ik”, zo besluit Bengevoord zijn brief. “Maar we moeten het samen doen. lk reken op u!" De brief is via de scholen in het voortgezet onderwijs (Gerrit Komrij College, Schaersvoorde en Pronova) verstuurd naar de ouders. Daarnaast hebben agenten de brief persoonlijk bezorgd bij ouders wier kinderen de politie op de korrel had. "Die kinderen kwamen al voor in hun onderzoek en daarom wilden de agenten persoonlijk met de ouders in gesprek", zegt Bengevoord.

Dinsdag- en woensdagavond kondigden jongeren via sociale media rellen aan, maar uiteindelijk bleef het rustig in het centrum van Winterswijk. "Voor zover dat nog niet is gebeurd, moeten ouders hun kinderen erop wijzen dat het geen normaal gedrag is en dat de gevolgen heftig kunnen zijn", vindt Bengevoord.

Goed ontvangen
Volgens de burgemeester is de brief in Winterswijk goed ontvangen: "Veel ouders hebben al gereageerd dat ze het fijn en goed vinden dat we er veel aandacht voor hebben. Ook als er in sommige gevallen een politieagent aan de deur komt. Mensen moeten beseffen dat ze zich rustig moeten houden. Iedereen wil zo snel mogelijk weer terug naar het normale leven.”


Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)